-Помощь новичкам

Всего опекалось новичков: 2
Проверено анкет за неделю: 0
За неделю набрано баллов: 0 (81646 место)
За все время набрано баллов: 16 (29119 место)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Metodika

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 10.02.2010
Записей: 4235
Комментариев: 4425
Написано: 9553



Технологія приготування якісної в'яленої риби

Среда, 13 Января 2016 г. 20:33 + в цитатник

Маркер.png (86×111)Серед нас багато знайдеться тих, хто полюбляє в’ялену рибку. Адже це надзвичайно смачний и ароматний делікатес, котрий вважається прекрасним доповненням до пива. Приготувати його можна і в домашніх умовах, тим більше є безліч рецептів в’ялення. Тим паче, що і купити в'ялену рибу дуже просто. Головне, правильно вибрати якісний та свіжий продукт.

Особливості процедури

В’ялення – це повільне зневоднення просоленої риби в штучних або натуральних умовах при певній температурі. Варто зазначити, що в’ялити можна не всі види риб, а лиш ті, чиє м'ясо рід дією тепла, повітря і сонячного світла зможе набути певного забарвлення, а також специфічного смаку та аромату. Для приготування краще всього взяти рибину середньої жирності

Чудовий смак після такої обробки набуває плітка, чехоня, вобла, тарань, густера, окунь, щука, короп, лящ та ін..

Зазвичай рибку невеликого розміру в’ялять непотрошеною, але в літній період рекомендується все ж таки випотрошити. Оскільки їжа в черевній порожнині може надати м’ясу неприємний запах та присмак. При цьому деякі сорти риб можуть бути вражені різними паразитами.

Технологічний процес включає в себе наступні процедури:

  • Миття сировини;
  • Посол;
  • Миття (після певного періоду просолення);
  • Нанизування;
  • Розвішування на спеціальні вішала;
  • В’ялення;
  • Витримка в купах;
  • Сортування та упаковка.

Щоб рівномірно просолити та пров’ялити рибини, її слід сортувати по розміру.

В’ялити рибу можна також і в закритому приміщенні, для цього потрібно створити оптимальні умови: помірна температура та припливно-витяжна вентиляція. Для прискорення процедури і виключення сезонності виробництва такого продукту часто застосовують і технологію штучного в’ялення. Для цього використовують спеціально обладнання тунельного типу, в якому установлюється необхідна температура повітря, швидкість руху та вологість.

Корисні властивості

Лящ в'ялений при помірному вживанні здатний принести неабияку користь людському організму, адже містить в собі жирні кислоти омега-3. Також даний продукт потрібно включити в свій раціон, тому що він:

  • Попередає розвиток багатьох хвороб (сердечно-судинні, Альцгеймера та ін.);
  • Слугує профілактикою онкологічних захворювань;
  • Допомагають справитись жінкам с післяродовою депресією;
  • Уповільнює процес старіння шкіри та ін..

Але слід пам’ятати, що солона їжа, вжита у великих кількостях, може нашкодити організму. Тому, якщо на вашому столі з’явилась смачна та ароматна в’ялена рибка, потрібно обов’язково дотримуватись правильний режим пиття.

Джерело - сайт www.r-b.in.ua

Метки:  



 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку